در حال حاضر اگر چه این معضل کمتر شده و با تغییر برخی آداب و رسوم، در اکثر خانوادهها پدر و مادر متولیان اصلی نامگذاری کودک شدهاند و نظر سایر بستگان در حد مشاوره است اما عوامل تاثیرگذار دیگری پا به عرصه گذاشتهاند که البته تاثیر آنها به آشکاری تاثیر عوامل سنتی نیست.
به گزارش قدس، اگر شما از خانوادههایی هستید که احساس میکنید خودتان نام کودک خود را برگزیدهاید فکر میکنید چه عواملی در این انتخاب دخیل بودهاند.
شک نکنید که اولین عامل تاثیرگذار در نامگذاری کودکان، اعتقادات مذهبی است و این عامل در گذر ایام همچنان بیشترین تاثیرگذاری را در انتخاب نام نوزادان ایرانی به خود اختصاص میدهد. این موضوع را آماری که از سوی سازمان ثبت احوال ارائه شده است نشان میدهد.
علی اکبر محزون، مدیر کل دفتر آمار، اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در این خصوص به تعامل میگوید: از زمان آغاز ثبت مشخصات نوزادان در سازمان ثبت احوال تا کنون، همیشه اسامی انبیا، اولیا و اهل بیت علیهم السلام در اولویت بودهاند.
بر این اساس از میان حدود صد میلیون رکوردی که از ایرانیان طی سالهای 1297 تا کنون ثبت شده است محمد و ترکیبات آن با رقم دو میلیون و چهارصد هزار فراوانی، رتبه اول را در میان نامهای پسران به خود اختصاص میدهد و نامهای فاطمه با فراوانی حدود سه میلیون و هشتصد و پنجاه هزار و زهرا با فراوانی دو میلیون و ششصد و پنجاه هزار هم در میان اسامی دختران در صدر هستند.
بعد از نام محمد، نام علی و ترکیبات آن با حدود دو میلیون و دویست هزار فراوانی و نام رضا هم با حدود یک میلیون فراوانی، اولویتهای بعدی مردم ایران از سال 1297 تا کنون را به خود اختصاص دادهاند و در میان اسامی دختران هم بعد از نامهای فاطمه و زهرا، نام معصومه با یک میلیون و دویست هزار فراوانی، در اولویت سوم قرار داشته است.
به گفته مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در سال 89 نیز اسامی امیر علی، ابوالفضل، امیر حسین، علی و محمد پنج نام اول را در میان پسران و اسامی فاطمه، زهرا و ستایش نیز سه نام اول را در میان دختران به خود اختصاص دادهاند.
تاثیر عوامل محیطی بر نامگذاری
اما آن عوامل تاثیرگذاری که در ابتدای مطلب به آنها اشاره شد کدامند و چه تاثیراتی را بر فرهنگ نامگذاری ایرانیان داشتهاند. این تاثیرات، در اولویتهای بعدی نامهای دختران و پسران، خود را نشان میدهند.
محزون در این زمینه میگوید: بعد از اعتقادات مذهبی و علایق مردم به ائمه علیهم السلام، عوامل محیطی از جمله برنامههای تلویزیونی وسریالها در فرهنگ نامگذاری تاثیر بسیار زیادی دارند.
مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در این خصوص به سریالهای ماه مبارک رمضان اشاره میکند و میگوید: به خاطر ساعت پخش این سریالها و همزمانی آنها با افطار طبیعتا تاثیر گذاری این سریالها خیلی زیاد است.
محزون به سریال پنج کیلومتر تا بهشت که در ماه رمضان گذشته پخش شد اشاره میکند و میافزاید: یکی از شخصیتهای این سریال خانمی به نام آیدا بود و ما بررسی کردیم که بعد از پخش این سریال چه تغییراتی در خصوص رتبه بندی این نام اتفاق افتاده است.
به گفته محزون، نام آیدا در سال 89، اولویت 44 را در میان نامهای دختران به خود اختصاص داده بود اما در مردادماه امسال که با ماه مبارک رمضان مصادف بود این نام به رتبه 13 رسیده است.
مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال ادامه میدهد: چون انتخاب نام معمولا فی البداهه نیست و مدتی قبل از به دنیا آمدن نوزاد انجام میشود ما باید یک ماه هم بعد از پخش سریال صبر میکردیم تا بتوانیم تحلیل جامع تری بدست بیاوریم و بر همین اساس، بررسیهای خود را در شهریورماه نیز تکرار کردیم که به نتایج آن بسیار جالب بود.
محزون میگوید: در شهریور ماه، آمار نام آیدا به رتبه چهارم در میان نامهای دختران رسیده است. به گفته مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال، فراوانی نام آیدا در شهریورماه گذشته، هزارو 167 مورد بوده است که با توجه به اینکه در کل سال 89، دو هزار و 985 مورد نام آیدا به ثبت رسیده بود تنها در ماه شهریور به اندازه چهل درصد سال 89، از این نام استفاده شده است.
وی اضافه میکند: از کل 62 هزار و 747 دختری که در شهریور گذشته متولد شدند دو درصد آنها به نام آیدا نامگذاری شدند که این درصد، بسیار قابل توجه است.
محزون میافزاید: بنابراین مشاهده میکنیم که تاثیر این سریال در رتبه بندی نامها واقعا معنی دار بوده است و این نشان میدهد که مردم واقعا به دنبال الگوهایی برای نامگذاری کودکان خود هستند.
مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال میافزاید: اما با اینحال نام فاطمه همچنان در شهریور ماه با آمار سه هزار و 711 و زهرا با آمار دو هزار و 294 بالاترین رتبه را داشتند و در نامهای پسران هم امیرعلی، امیرحسین و ابوالفضل، نامهایی بودند که در صدر قرار داشتند.
محزون تاکید میکند: این موضوع نشان میدهد که بویژه در اولویتهای سوم به بعد نیاز است که در حوزههای فرهنگی دقیقتر به این مسائل بپردازیم و روی این مسائل کار کنیم.
وی در ادامه به نام ستایش و هستی نیز اشاره میکند و میگوید: این دو نام هم از اسامی هستند که اخیرا بسیار پرطرفدار شدهاند و فراوانی این نامها در سال 89 به ترتیب در رتبههای سوم و چهارم قرار داشت و در آمار شهریورماه گذشته نیز نام ستایش بعد از اسامی فاطمه و زهرا و در رتبه سوم قرار داشت.
محزون تاکید میکند: بنابراین بعد از مباحث اعتقادی و مذهبی، سریالهای پربیننده میتوانند یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار در انتخاب نام باشند و اسامی که زیاد تکرار میشوند طبیعتا در زمان اسم گذاری هم سریعتر تداعی میشوند.
وی ادامه میدهد: شما الان اگر 50 نام برتر در رتبه بندی نامها را بررسی کنید میبینید که اسامی که در فیلمها و سریالها معولا بر روی شخصیتهای منفی قرار دارند کمتر در میان این 50 نام دیده میشوند و خود این موضوع نشان دهنده تاثیر گذاری صدا وسیما است.
وی با تاکید بر اینکه صدا و سیما با توجه به فراگیری که دارد از بسیاری رسانههای دیگر تاثیرگذارتر است میگوید: با توجه به این تاثیرگذاری بالا انتظار میرود مسئولان ذیربط در صدا و سیما و عواملی که اقدام به تهیه فیلم و سریال میکنند بیایند و روی این تحلیلها کار کنند و تصمیماتشان را هدفمند کنند و اگر لازم است در برخی تصمیمات بازنگری کنند.
نکات جالب در فرهنگ نامگذاری
مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در ادامه گفتگو با تعامل نیوز به برخی موارد جالب توجه در فرهنگ نامگذاری مردم ایران هم اشاره کرد. به عنوان مثال به گفته محزون علاوه بر تاثیرگذاری سریالها، اسامی هم که وزن و آهنگ دلنشینی دارند نیز زود جا میافتند مثل نازنین زهرا. محزون در این زمینه میگوید: ما در هیچ سریالی این نام را نداشتیم اما چون دلنشین و لطیف است در آمار شهریور در رتبه پنجم و در سال 89 در رتبه ششم بوده است.
وی همچنین به تنوع اسامی در سالهای مختلف اشاره میکند و میگوید: تنوع اسامی دختران خیلی بیشتر از پسران است به طوریکه در طول سالهای مختلف در مجموع، 221 هزار تنوع اسامی در میان نامهای دختران در پایگاه داشتهایم و 202 هزار تنوع نیز برای اسامی پسران.
محزون میافزاید: در سال 1306، بیشترین تنوع را داشتهایم و 15 هزار عنوان نام در آن سال ثبت شده است و در سال 1377 نیز کمترین تنوع را داشتهایم.
وی میگوید: در دهه اول و دوم سال 1300، شخصیتهای محبوب جامعه، اولویت اسامی را تشکیل میدادند اما در اولین سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نام اصحاب پیغمبر مانند ابوذر، میثم وسلمان بیشتر میشود. به گفته محزون نام زینب هم از جمله اسامی است که بعد از انقلاب رواج زیادی پیدا کرد که شاید نشان دهنده بعد حماسی و عاشورایی فضای اجتماعی باشد.
تمهیدات سازمان ثبت احوال برای کمک به خانوادهها در نامگذاری
مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در ادامه به اقدامات این سازمان برای کمک به خانوادهها در نامگذاری فرزندانشان اشاره کرد و گفت: در دین مبین اسلام گفته شده که اولین هدیهای که پدر و مادر به فرزندشان میدهند نام زیبایی است که برای او برمی گزینند و بر همین اساس سازمان ثبت احوال به عنوان اولین جایی که خانوادهها برای ثبت قانونی نام فرزندشان به آنجا مراجعه میکنند تمهیداتی را برای کمک و مشاوره به خانوادهها در نامگذاری فرزندان اندیشیده است.
وی گفت: ما سعی کردهایم تا با صاحبنظران و اساتید حوزه فرهنگ و ادبیات، تعاملاتی داشته باشیم و بر اساس نظرات آنها در مهندسی فرهنگ نامگذاری، اقداماتی انجام دهیم.
محزون به همایشهایی که در این زمینه با حضور صاحبنظران و اساتید حوزه فرهنگ و ادب کشور برگزار شده است اشاره کرد و گفت: حتی در پرتال اینترنتی سازمان نیز خدمات مشاورهای قرار دادهایم و کتاب فرهنگ نامگذاری و حتی سی دی مربوطه را آماده کردهایم و مردم میتوانند بر اساس آن نام مورد نظر خود را انتخاب کنند.
وی افزود: چندین هزار نام دختر و پسر هم شناسایی و جمع آوری شده است که با فرهنگها و آداب و رسوم قومیتهای مختلف سازگاری دارد و از تنوع بالایی برخوردارند که در اختیار مراجعه کنندگان قرار میگیرند.
به گفته محزون بر اساس اطلاعاتی که در پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور ثبت میشود هر سال آمار فراوانی 50 نام اول و هر ماه هم آمار فراوانی 20 نام اول منتشر میشود و خانوادهها میتوانند از این آمار نیز برای انتخاب نام فرزندشان استفاده کنند.
همچنان که روز به روز بر شمار مصرف کنندگان تلفن هوشمند افزوده می شود، با گستردگی هرچه بیشتر امکانات و تکنولوژی، به نظر می رسد تلفن های هوشمند نیز همانند دیگر وسیله های ارتباطی به ضروری ترین بخش زندگی روزمره تبدیل می شوند.
به گزارش خبرنگار فن آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تلفن های هوشمند کما بیش جای خود را در عرصه ارتباطات پیدا می کنند و به دنبال آن انتظار می رود سیستم عامل اندروید نیز 45 درصد از بازار این تلفن ها را تا سال 2016، به خود اختصاص دهد.
خوشبختانه سیستم عامل گوگل تا به حال توانسته با استقبال خوبی در بازار تلفن هوشمند رو به رو شده و تنها در سال گذشته تعداد کاربران آن 71 درصد افزایش داشته است و ABI نیز در گزارش خود آورده است که این رشد همچنان ادامه خواهد داشت.
یکی تحلیلگران ارشد این شرکت نیز در این باره گفته بود اندروید گوگل و سیستم عامل بادا متعلق به سامسونگ و هم چنین بلک بری دارای این شانس بزرگ هستند که پس از حذف سیستم عامل سیمبین خلاء ایجاد شده را پر کنند.
نوکیا از دو تلفن هوشمند جدید خود رونمایی کرد که دارای نسخه به روز شده سیستم عامل سیمبین هستند که یکی از این تلفن های هوشمند E6 نام دارد و برای کاربران شاغل و با یک صفحه کلید Qwerty عرضه می شود.
تلفن هوشمند دیگر X7 نام دارد که با یک صفحه نمایش چهار اینچی طراحی شده و بیش تر برای سرگرم کردن کاربران عرضه می شود و انتظار می رود هر دو گوشی در سه ماه دوم 2011 عرضه شود.
این دو محصول که دارای نسخه به روز شده سیستم عامل سیمبین به نام "سیمبین آنا" هستند با نسخه طراحی آیکون ها متفاوت شده ویژگی های جدیدتری نیز اضافه شده است.
شرکت تحقیقاتی گارتنر، سیستم عامل اندروید 36 درصد از بازار سیستم عامل تلفن های هوشمند را به خود اختصاص داده است.
نوکیا نیز وعده داده است که نخستین تلفن هوشمند خود را که دارای سیستم عامل ویندوز فون 7 است، تا پایان سال 2011 عرضه می کند.
اما روزنامه کامرشال تایمز تایوان می گوید یکی از شرکت های فن آوری تایوانی در ساخت تلفن های هوشمند دارای سیستم عامل ویندوز فون 7 نوکیا با این شرکت همکاری می کند.
سونی اریکسون نخستین تلفن هوشمند سری واکمن خود را که دارای سیستم عامل اندروید است وارد بازار می کند.
تلفن هوشمند W8 به دنبال تلفن های دیگر سری واکمن مانند SE WE15، SE W580، SE W810 از سوی سونی اریکسون عرضه می شود و دارای سیستم عامل اندروید 2.1 ایکلیر است.
این محصول جدید سونی اریکسون به کاربران اجازه می دهد تا به طور مستقیم به لیست آهنگ ها دسترسی داشته باشند و یکی از امکانات منحصربه فرد آن توانایی پخش 23 ساعت موزیک و از دیگر امکانات می توان به یک صفحه نمایش لمسی 3 اینچی با وضوح تصویر 480 در 320، یک دوربین 3.2 مگاپیکسلی، رادیو FM، یک رم 128 مگابایتی و هدست استریو MH410 است.
سربازان در جنگ با انواع شرایط خوب و بد آب و هوایی برخورد می کنند. از سوز و سرما گرفته تا گرمای طاقت فرسا. آنها همیشه با این مشکل مواجه هستند که چه لباسی بپوشند تا برای شرایط متفاوت مناسب باشد.
حالا ارتش آمریکا به دنبال یک راه حل مناسب برای ساخت لباسی می گردد که بتواند خودش را با شرایط مختلف آب و هوایی وفق بدهد. این لباس قرار است به گونه ای طراحی بشود که در شرایط گرم بدن را خنک نگه دارد و در شرایط سرما به گرم شدن کمک کند.
قرار است بودجه ای یک میلیون دلاری برای تحقیق جهت ساخت این لباس اختصاص داده شود. در حال حاضر سربازان لباس های چندلایه ای می پوشند که هم وزن زیادی دارند و هم برای شرایط متفاوت مناسب نیستند.
البته این لباس خیلی هم دور از انتظار نیست چرا که نمونه های آزمایشگاهی از فیبرهای هوشمندی ساخته شده که با توجه به دمای محیط خودشان را تطابق می دهند. به طور کلی این فیبرها از دو فلز متفاوت تشکیل شده اند که به صورت فنری با هم ارتباط دارند و در دمای متفاوت تغییر شکل می دهند.
اگر این طرح منجر به تولید چنین لباس هایی بشود نه تنها برای نظامی ها کاربرد دارد. بلکه برای بسیاری از مردم عادی هم تبدیل به یک لباس محبوب همه کاره می شود.
گوگل نسخه جدید مرورگر کروم (Chrome 13) را که دارای امکانات بیشتری نسبت به نسخه قبلی است، برای دانلود رایگان در اختیار کاربران قرار داد.
به گزارش سرویس فن آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گوگل سه ویژگی جدید به سیزدهمین نسخه مرورگر اینترنتی کروم اضافه کرده و میزان امنیت آن را نیز ارتقاء داده است.
یکی از ویژگی های جدید اضافه شده به کروم 13 Instant Pages نام دارد که بر اساس آن پس از اینکه کاربر یک کلیدواژه را در گوگل جست وجو می کند، مرورگر لینک هایی را که کاربر برروی آن ها کلیک خواهد کرد، حدس می زند و در فاصله ای که کاربر در حال انتخاب لینک است، مرورگر لینک ها را به طور خودکار بارگذاری می کند تا پس از انتخاب لینک مورد نظر، زمان کم تری برای ورود به صفحات صرف شود.
سرعت اینترنت دایلآپ در اکثر مکانها 32 کیلوبیت میشود که این موضوع به دلیل نویزهایی است که در مسیر ارائه اینترنت وجود دارد چراکه برخی سیمهای مسی مناسب نبوده و یا از کنار کابل برق عبور میکنند و همین عامل باعث ایجاد نویز و کاهش سرعت اینترنت میشود.
منصور وفابخش - مدیر یک شرکت اینترنتی - در گفتوگو با ایسنا، با بیان این مطلب درباره دلایل کم بودن سرعت اینترنت برای کاربران اظهار کرد: در روش ارائه اینترنت به روش دایلآپ برای کاربران حداکثر سرعت 56 کیلوبیت بر ثانیه است ولی در اینترنت پرسرعت 128 کیلوبیت بر ثانیه است.
وی ادامه داد: در روش اینترنت پرسرعت حداکثر سرعتی که میتوان به کاربران ارائه داد دو مگابیت بر ثانیه است ولی با توجه به محدودیت سرعت اینترنت به کاربران 128 کیلو ارائه میشود.
وی در ادامه ابراز کرد: با توجه به اینکه قیمت اینترنت سالهاست که ثابت مانده و یا کاهش یافته است؛ این موضوع که شرکتهای ارائهدهنده اینترنت پرسرعت آن را بین تعداد بیشتری به اشتراک میگذارند، وجود دارد که این باعث کاهش سرعت اینترنت میشود.
وفابخش گفت: در روش دایلآپ به عنوان مثال کارتهای دو ساعته 200 تومان بوده و ساعتی نیز برای کاربر صد تومان هزینه دارد و در کارتهای صد ساعته که شش هزار تومان است، ساعتی 60 تومان هزینه محاسبه میشود.
این مدیر شرکت اینترنتی خاطرنشان کرد: هر خط ایوان دو میگ ظرفیت دارد که تقسیمبندی آن در روش دایلآپ و اینترنت پرسرعت متفاوت است.