سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
 
پنج شنبه 90 آبان 5 , ساعت 8:22 عصر

«کارآگاهان کهنه‌کار» عنوان سریالی است که از شبکه 4 سیما پخش می‌شود.
داستان 4 کارآگاه کهنه‌کار که سن و سالی از آنها گذشته و پرونده‌های مختومه را مجدد بررسی می‌کنند.
همان‌طور که از خلاصه یک خطی داستان پیداست، این بار شخصیت‌‌های اصلی نه تنها جوان نیستند بلکه روی پرونده‌های به روز هم کار نمی‌کنند. البته این به خودی خود دلیل موفقیت سریال به حساب نمی‌آید و باید روی موفق یا ناموفق بودن کارگردان و نویسنده در پرداخت داستان‌ها و قسمت‌ها بحث کرد، اما همین که تماشاگر با سریالی روبه‌رو می‌شود که شبیه سایر سریال‌های دیگر با این مضامین و داستان‌ها نیست خود یک امتیاز ویژه محسوب می‌شود.
با تماشای چند دقیقه از این سریال متوجه خواهید شد کارآگاهان کهنه‌‌کار کیفیتی فراتر از این‌گونه آثاری که با آنها آشنایی داریم، دارد. قاب‌بندی‌ها، دکوپاژ و ریتم درست، بازی‌های نسبتا خوب و البته داستان‌های غیرکلیشه‌ای‌ به سریال، کیفیت ویژه‌ای بخشیده‌اند. سریال رنگ و لعاب خوبی دارد و فضاسازی‌ها نیز در بسیاری از مواقع سینمایی و با وسواس انجام شده است. البته سریال در برخی صحنه‌هایش طنز ظریفی نیز دارد، بخصوص در پایان ‌هر قسمت که رمزگشایی‌ها صورت می‌گیرد شخصیت‌‌ها از آن قامت خشک و جدی‌شان فاصله می‌گیرند. این طنز ظریف که به هیچ وجه به بخش جدی اثر چیره نمی‌شود و در حد رگه‌هایی لابه‌لای سریال وجود دارد به ریتم سریال خیلی کمک می‌کند. این تمهیدی است که در بسیاری از سریال‌های موفق از آن استفاده می‌شود و تماشاگر را از خستگی و حس یکنواختی دور می‌کنند. این سریال نیز برخلاف بسیاری از سریال‌های اروپایی، این کار را بخوبی انجام می‌دهد. البته در تلویزیون خودمان سریال «هشدار برای کبری 11» بهترین مثال برای یادآوری استفاده از این نوع طنز است. شخصیت‌‌های این سریال بخوبی و بجا به شوخی و طنز می‌پردازند و به تماشاگر فرصت استراحت می‌دهند.
شخصیت‌پردازی در این سریال نیز حالتی مکمل‌گونه دارد. شخصیت‌ها دارای ویژگی‌های اخلاقی و فکری هستند که به نوعی مکمل یکدیگر به شمار می‌آیند. کافی است خلق و خوی شخصیت ساندرا پولمن را به یاد بیاورید یا استندلینگ و آن خصوصیات اخلاقی خاص خودش را و همین‌طور جک هالفورد. این نکته مهمی در فیلمنامه‌نویسی سریال‌ها به شمار می‌آید، چون سریال‌هایی که قرار است مخاطب را در چند قسمت با خود همراه کنند باید از ابتدا، پتانسیل خلق موقعیت‌های مختلف را داشته باشند. قرار دادن این ویژگی‌های اخلاقی و فکری در شخصیت‌‌ها پیش از ساخت یک اثر، دست کارگردان و نویسنده را برای خلق موقعیت‌ و خرده‌داستان‌ها در قسمت‌های بعدی سریال باز نگه می‌دارد و به آنها کمک می‌کند قصه‌های باورپذیرتری را برای مخاطب تعریف کنند. تماشاگر پس از تماشای چند قسمت، با ویژگی‌های منحصر به فرد کاراکتر‌ها آشنا می‌شود و از هر کدام انتظار خاصی دارد. بعد از تماشای چند قسمت، تماشاگر می‌داند کدام کاراکتر خلق و خوی تند و عصبی دارد، کدام یک بیش از حد همه چیز را به شوخی می‌گیرد، کدام یک نگاه تلخی به جامعه و مردم دارد و کدام یک نیز دارای متانت و صبوری است و می‌تواند در سخت‌ترین شرایط گرهگشا باشد.
نایجل مک کرری و روی میچل، خالق این شخصیت‌ها هستند و با کمک 7 فیلمنامه‌نویس دیگر تمامی 57 اپیزود این سریال را نوشته‌اند. البته نام اصلی این سریال «حقه‌های جدید» (NEWTRICK)‌ است. این سریال که سال 2003 ساخته شده در بسیاری از کشورهای جهان و از جمله خود انگلستان به نمایش درآمده و با استقبال خوبی مواجه شده است. استقبالی که بخش اعظمی از آن را مدیون داستان تماشاگر پسند و البته متفاوتش است.
ضمن آن‌که نباید از دوبله نسبتا خوب این سریال غافل شویم. صداپیشگان بدرستی انتخاب شده‌اند و لحن و گفتاری متناسب با شخصیت‌ها و تمام ویژگی‌هایشان دارند. سرپرستی دوبلاژ این سریال را الیزا اورامی به عهده داشته است. اکبر منافی، تورج مهرزادیان، محمد عبادی، پرویز ربیعی، بیژن علی‌محمدی و مریم صفی‌خانی نیز صدا پیشگان اصلی این سریال هستند.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ

 
 
زبان انگلیسی - دانلود - Drug - عشق - آرشیو - کلیپ موبایل - قالب وبلاگ - داستان - فروتن - آهنگ - نرم افزار - پزشکی - لینک - لینک 2 - لینک 3 - لینک 4 - لینک 5کلیپ - مذهبی - داروسازی - خمینی - شهید - لینک 7 - لینک 8 - دانلود کلیپ - قالب - سینما - لینک 9 - لینک 10 - گالری عکس - لینک 11 - لینک 12 - لینک 13 - لینک 14 - لینک 15 - لینک 16 - لینک 17 - لینک 18 - شهر و کشور - دیتا - هاست - عکس - اس ام اس - اسکریپت - دانلود آهنگ - گواهینامه بین المللی رانندگی